Dodatne usluge

Catering

U suradnji s krčmom Zlatni Lug nudimo Vam kvalitetno pripremljenu hranu dostavljenu do Vašeg stola.
Krčma Zlatni Lug

Vođeni jednodnevni izleti

Ukoliko želite pobliže upoznati neku od obližnjih destinacija, možemo za Vas organizirati uslugu profesionalnog turističkog vodiča.

Korištenje bicikala

Mogućnost korištenja bicikla uz prethodni dogovor. Na raspolaganju je određen broj bicakala pa je potrebno provjeriti dostupnost.

Planinarenje

Mogućnost angažmana profesionalnog planinarskog vodiča.

Jankovac 37km

Karta

Jankovac, jedna od najljepših gorskih dolina, smještena je na sjevernim obroncima Papuka na visini od 475 m. Bogata je hladnim izvorima i bistrim potocima, a okružena stoljetnim bukvama slavonske šume. Puna svježine i romantike uvijek je bila privlačna svakom ljubitelju prirode, planine i mira. Zbog izuzetnih prirodnih ljepota koje nigdje više ne možemo naći u Slavoniji, Jankovac je 1955. godine proglašen zaštićenom park-šumom
www.jankovac.hr


Rupnica 11km

Karta

Udaljenost oko 11 km. Samo obilazak lokaliteta pješice.

Rupnica je jedinstveni geološki spomenik prirode jugozapadno od Voćina. Ovdje je izraženo stubasto lučenje vulkanskih stijena čiji sastav nije detaljno ispitan, a nastaje hlađenjem lave koja ima heterogen sastav. Površina koja se prva ohladi puca u obliku četverokuta, peterokuta ili šesterokuta.

Lokalitet Rupnica je kao prvi geološki spomenik prirode u Hrvatskoj zaštićen još od 14. listopada 1948. godine.


Crni vrh i Vrani kamen 6h

Karta

Udaljenost pješice oko 6 sati hoda. Druga opcija je ići automobilom do mjesta Đulovac oko 36 km i još oko 3 sata pješice.

Crni vrh je najviši vrh zapadnog Papuka, 865 m/nv. Nalazi se na središnjem dijelu dugačke kose koja se od Vranog kamena proteže prema Voćinu. Dalje planinarskim putem prema Daruvaru dolazi se i do geološke formacije nazvane Vrani kamen.

Vrh je kamenit, posve drukčiji od drugih vrhova u Slavoniji. Na vrhu je HPD Petrov vrh postavio jednostavan maleni metalni kontejner koji služi kao planinarsko sklonište. Ljubitelji planinarenja uživat će u jednoj od najljepših dionica Slavonskog planinarskog puta.


Kamengrad 3km

Karta

Udaljenost oko 8 km, po planinarskoj stazi pješice oko 3 km.

Kamengrad je srednjovjekovna utvrda pod vrhom Papuka, na visini 640 m, a prostire se na površini od 1 hektara. Gradila ga je domaća vlastela, u vremenu od 14. do 16. stoljeća. Godine 1536. Turci osvajaju Kamengrad i više od 150 godina drže ga u svom vlasništvu. Grad je na na velikom čunjastom brdu strmih strana. Zbog svog položaja, imao je važan vojnostrateški značaj. Zadnjih 300-tinjak godina, grad je napušten i u fazi je prirodne destrukcije. Utjecaj atmosfere, biljni i životinjski svijet devastiraju zidine, kamenje se osipa, a grad gubi prvotne konture.

Za Kamengrad su vezane i brojne legende, a najzanimljivija je ona o skrivenom zlatu. Poslije oslobođenja od Turaka, po okolnim selima se pričalo da je u podrumima pod Kamengradom sakriveno zlato. Jedan se hrabri čovjek odvažio i zašao u podrume, te spazio zmiju sa krunom na glavi, kako leži na dukatima. Ustrašio se, zagrabio tek nešto malo dukata sa hrpe i pobjegao u obližnje selo.

Stari hrastovi 4km

Karta

Divovi Papuka, stari preko 400 godina, najstariji su živi organizami Slavonije. Netipična pojava unutar zajednice bukve i jele. Nažalost, jedan je pao pod teretom vremena.


Lisičine 23km

Karta

Udaljenost oko 23 km, obilazak lokaliteta pješice.

Arboretum Lisičine nalazi se u selu Lisičine, općina Voćin, usred planine Papuk. Stvaran je od 1963. godine. Bogat je raznoraznim vrstama drveća i grmlja, kako onih koji su bili domaće vrste u Hrvatskoj, tako i vrstama podrijetlom iz krajeva diljem Europe, Azije i Amerike.

Lisičine su savršeno mjesto za opuštajuće šetnje u kojima će posebno uživati ljubitelji cvijeća i biljaka.


Sekulinačke planine 14km

Karta

Posebni rezervat šumske vegetacije nalazi se u teško pristupačnom dijelu Papuka na nadmorskoj visini od 740 do 820 metara. Oko 150 godina stara šuma bukve i jele zaštićena je 1966. godine kao posebni rezervat šumske vegetacije na površini od 8 hektara. Udaljenost oko 14 km, više od polovice puta pješice. Preporučljiv vodič.


Svinjarevac 7km

Karta

Lokalitet iznimno bogat raznim vrstama mahovina, lišajeva i crvotočina. Udaljenost oko 7 km, manji dio pješice. Potreban vodič.


Vražji mlin 6km

Karta

Kanjon s kaskadnim slapovima gdje se potok Krajčinovica ulijeva u Paleški jarak. Udaljenost oko 6 km, dio automobilom, dio pješice.


Vrh Papuka 13km

Karta

Papuk je najviši vrh istoimene hrvatske planine Papuk, koja se proteže kroz Slavoniju u Hrvatskoj. Papuk je visok 953 m/nv i nalazi se na granici Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. S vrha se pruža jedinstven pogled na slavonsko gorje i Zlatnu dolinu. Udaljenost oko 13 km. Ovisno o ruti, cijelom dužinom ili više od polovice potrebno je pješice. Na ruti planinarskom stazom vodič nije potreban.

Aktivnosti

Biciklizam

Biciklirajte okolnim cestama i puteljcima ili se provozajte po nekoj od GPS označenih staza u blizini.

Aureus Mons

Pješačenje

Park prirode Papuk ali i šira okolica obiluju označenim planinarskim stazama.

Aureus Mons

Ribolov

U blizini (300m) se nalazi jezero pogodno za ribolov. Više informacija saznajte na upit.

Lokacija

Novo Zvečevo

Vile se nalaze u mjestu Novo Zvečevo na nadmorskoj visini od 447m planine Papuk, a na udaljenosti manjoj od 60 km nalazi se čak 6 slavonskih gradova: Požega, Virovitica, Daruvar, Lipik, Orahovica i Kutjevo.

Svaki od gradova nudi različite sadržaje, Kutjevačko Vincelovo i požeški Aurea Fest samo su neka od mnogih događanja u svako doba godine.

U blizini se nalazi i nadaleko poznato izletište Jankovac koje očarava svojom prirodnom ljepotom, Rupnica - jedisntveni geološki spomenik te Arboretum Lisičine koji broji preko 500 različitih porodica drvenastih biljaka.